این پوشش شیمیایی که البته محتویات آن بسته به تولید کننده آن متفاوت است باعث می شود که کاغذ به حرارت در مکان و مدت زمان مناسب واکنش نشان دهد.
بنابرین دستگاه های فکس حرارتی متکی بر فناوری کاغذ های حرارتی به هِدی با توانایی اعمال حرارت در نقاط خاص مجهز شده اند. این هِد با استفاده از مقاوت های حرارتی, انرژی الکتریکی را به حرارت تبدیل می کند. عنصر حرارتی, اطلاعات کد گذاری شده را دریافت و به ترتیب بر روی هِد اعمال کرده تا به کاغذ منتقل شوند.
کاغذ حرارتی معمولا از سه لایه تشکیل شده است:
۱ – لایه زیرین: که از کاغذ ساده تشکیل شده است.
۲ – لایه پایه: که شامل ماده ای خشک کننده مثل ژلاتین و برخی از نمک های قلیایی است. ماده دیگری نیز از چسبندگی کاغذ به هد در زمان مقابله با حرارت جلوگیری می کند.
۳ لایه فعال : این لایه حاوی یک فرمول شیمیایی بدون رنگ است که در برابر حرارت واکنش نشان می دهد.
علاوه بر این سه لایه ممکن است لایه هایی نیز برای جلوگیری از محو شدن محتوا در اثر حرارت مجدد یا مرور زمان به کار بسته شوند.کاغذ در این سیستم در رول های متری و به صورت خودکار وارد دستگاه شده و پس از پایان پرینت در اندازه مورد نظر بریده خواهد شد.
مزایای استفاده از دستگاه های فکس حرارتی
دستگاه های فکس حرارتی نسبت به نمونه های مشابه تجهیزات داخلی کمتری داشته و فضای کمتری اشغال می کنند.
بزرگترین مزیت یک دستگاه فکس حرارتی هزینه های آن است. به عنوان یک حقیقت مورد تایید از دیدگاه سازندگان و خریداران, دستگاه های فکس حرارتی هم در هنگام ساخت و هم در هنکام خرید بسیار کم هزینه هستند. این ارزانی در دراز مدت و از لحاظ هزینه های نگهداری در مقابل دستگاه های لیزری یا جوهر افشان ملموس تر خواهد شد. در واقع در دراز مدت تنها چیزی که نیاز به تعویض مستمر در این دستگاه ها دارد کاغذ یا ریبون است.
مزیت دیگر دستگاه های فکس حرارتی دوام آنهاست که با تکیه بر منطق حرکت کاغذ یا ریبون بر روی هِد و در نتیجه استفاده از قطعات متحرک و پیچیدگی کمتر نسبت به دستگاه های لیزری و جوهر افشان به دست آمده است.
البته سیستم داخلی دستگاه های انتقال حرارت نسبت به مدل حرارت مستقیم پیچیده تر است اما باز هم به پای دستگاه های جوهر افشان یا لیزری با مشکلات بسیار مانند گیر کردن کاغذ و امثال آن نمی رسد.
عموما صاحبان مشاغل کوچک به خاطر هزینه پایین و حجم کوچک, این رده از دستگاه ها را انتخاب می کنند.
معایب دستگاه های فکس حرارتی
نمایی از یک دستگاه فکس حرارتی مستقیم در حالی که کاغذ های خروجی آن به اصطلاح لوله شده اند.
اگر چه دستگاه های فکس حرارتی ارتباطات اداری و نوشتاری بین کسب و کار ها را آسان و سریعتر کرد, اما مخصوصا در جایگاه مقایسه با فناوری های نوین ایرادات بسیاری دارند. جنس خاص کاغذ مورد استفاده که به واسطه مواد شیمیایی به کار رفته در آن براق و لغزنده شده است یا تمایل آن به لوله شدن به خاطر بکارگیری آن در رول های آماده مواردی است که برخی از کاربران سخت گیر را آزار می دهند.
از طرف دیگر بزرگترین مشکل وارد شده به این دستگاه ها کیفیت پرینت و دوام کاغذ خروجی در شرایط غیر معمول است. مواردی مانند محتوای ریز که به دلیل کیفیت پایین عملا غیر قابل خواندن خواهد بود یا همجواری کاغذ حرارتی پرینت شده با حرارت که منجر به سیاهی آن خواهد شد. البته با این حال اگر هم از نزدیکی حرارت دور شود باز هم با وجود استفاده از روکش محافظ و نگهداری در دمای مناسب ۲۵ درجه سانتی گراد انتظار عمری طولانی تر از ۳ تا ۵ سال از آن نخواهد رفت.
به همین خاطر بسیاری از سازمان ها و شرکت های بزرگ در همیشه اسناد دریافتی خود از طریق فکس را در نسخه های حرارتی ذخیره نکرده و به جای آن یک نسخه کپی شده از کاغذ های معمولی نگهداری می کنند. با این حساب هزینه تمام شده برای یک برگ فکس با وجود اینکه در ابتدا بسیار پایین است اما در مصرف چند برابر خواهد شد.
البته حتی اگر هم در این سیستم از کاغذ مخصوص حرارتی استفاده نشود باز هم معایبی مانند چسبندگی ریبون به کاغذ, نیاز به تعویض ریبون و کاغذ, در حالی که در مدل حرارت مستقیم تنها نیاز به تعویض کاغذ بود یا ایجاد لکه های ناخواسته در محتوای پرینت شده وجود خواهند داشت.
با این حساب می توان گفت دستگاه های فکس حرارتی در هر مدلی که باشند در کنار مزایایی که از نظر هزینه خرید و نگهداری دارند معایبی نیز مانند تمایل به سرعت پایین, کیفیت متوسط و در برخی موارد کم داشته که استفاده از آنها را عملا برای مصارف دم دستی در کسب و کار های کوچک منطقی می کند.
مشاهده پست مشابه : ویدئو پروژکتور پاناسونیک Panasonic